Uw complete APK voor € 25 all-in

8 juli 2021

Is het weer tijd voor de jaarlijkse APK? Laat ons de APK verzorgen. Onze technici zijn gericht opgeleide Volvo-specialisten. Gewend om te werken met de juiste diagnoseapparatuur, zodat de APK zo min mogelijk van uw kostbare tijd vergt. Lees hier alles over de voordelen van onze Volvo APK

Maak uw afspraak

APK voor € 25 all-in

Bij Volvo houden we van transparantie, vandaar dat uw APK bij ons € 25 kost all-in, zónder verrassingen achteraf. Dus inclusief de roet-/viergasmeting en de RDW-afmelding.

Gratis herkeuring na reparatie

Mocht uw Volvo tijdens de APK onverhoopt worden afgekeurd en de ‘bijbehorende’ reparatie wordt door de Volvo-dealer uitgevoerd, dan is de herkeuring gratis.

Vragen en antwoorden

Waarom APK?
De Algemene Periodieke Keuring is een wettelijk verplichte keuring ten behoeve van de verkeersveiligheid en ter bescherming van ons milieu. De APK is een momentopname en staat niet gelijk aan een onderhoudsbeurt. Om u erop te wijzen dat uw auto bijna ‘toe’ is aan de APK, ontvangt u per post een brief van de RDW.


Wanneer moet mijn Volvo worden gekeurd?
Om u erop te wijzen dat uw auto bijna ‘toe’ is aan de APK, ontvangt u per post een brief van de RDW. U kunt uw Volvo al vanaf twee maanden vóór de APK-vervaldatum laten keuren. Bij het bepalen van de termijn van twee maanden wordt de APK vervaldatum meegerekend.

Hier checkt u de exacte APK-vervaldatum van uw Volvo.

Keuringsschema:

Datum eerste toelating Brandstofsoort Wanneer keuren?
Na 1 jauari 2005 Benzine,alcohol en/of elektromotor* Eerste APK na 4 jaar (voor vervaldatum APK),daarnaa twee keer na 2 jaar (voor vervaldatum APK), daarna elk jaar (voor vervaldatum APK)
Na 1 jauari 2005 Diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektromotor*) Eerste APK na 3 jaar (voor vervaldatum APK), daarna elk jaar (voor vervaldatum APK)
Vóór 1 januari 2005, voertuig niet ouder dan 30 jaar Alle soorten Eerste APK na 3 jaar (voor vervaldatum APK), daarna elk jaar (voor vervaldatum APK)
Voertuig 30 jaar of ouder Alle soorten Eens per 2 jaar (voor vervaldatum APK)

Keurschema
* Plug-in hybride (Twin Engine)

Bekijk het keuringsschema op de website van de RDW.


Kan ik mijn auto eerder laten keuren?
Het is mogelijk om uw Volvo eerder te laten keuren, bijvoorbeeld omdat het voor u beter uitkomt de APK met een onderhoudsbeurt te combineren. Wordt uw auto tot maximaal twee maanden vóór de APK-vervaldatum gekeurd, dan wordt de oorspronkelijke vervaldatum met één of twee jaar verlengd (afhankelijk van de keuringsplicht). Vindt de keuring langer dan twee maanden voor de vervaldatum plaats, dan wordt de APK verlengd vanaf de uitvoeringsdatum met één of twee jaar.

Hier checkt u de exacte APK-vervaldatum van uw Volvo.


Wat wordt er gekeurd?
De APK wordt volgens de RDW voorschriften gekeurd. Er wordt gelet op de staat en het goed functioneren van de onderdelen.

Controlepunten voor personenauto’s:
• Verlichting, lichtsignalen en retroreflectoren
• Gordels
• Motor en brandstofsystemen
• Carrosserie
• Stuurinrichting
• Reminrichting
• Assen en wielophanging
• Registratie (kilometerstand, voertuigbewijs, identificatienummer en brandstof)

Meer informatie over de keuringseisen vindt u op de website van het RDW.


Wat houdt een steekproef voor de APK-keuring in?
De RDW controleert of de APK-keuringen goed zijn uitgevoerd door middel van steekproeven. Het is mogelijk dat uw auto wordt geselecteerd voor een steekproef van de RDW. U bent verplicht hieraan mee te werken. De APK-controleur van de RDW is binnen 90 minuten bij uw auto aanwezig.