Volvo’s manier van rijden in de winter

1 december 2018

Benut uw Volvo optimaal deze winter. Er zijn eigenlijk maar 6 stappen nodig om ook in de winter zorgeloos te rijden. Het is gewoon een kwestie van voorbereiding.

Wintercheck Volvo

NR. 1
Wintercheck
Om goed voorbereid te zijn op de komende winterperiode, adviseren we u de Volvo Wintercheck. Gratis voor Volvo Card-houders, reguliere prijs €29,-

Met de Volvo Wintercheck wordt uw Volvo op 27 punten gecontroleerd.

Banden
1. Banden (zomerband of winterband gemonteerd)
2. Bandenprofiel
3. Slijtagepatroon
4. Banden spanning
5. Banden-reparatieset / reservewiel

Remmen
6. Controle remmen en remvloeistof
7. Rembekrachtiging
8. Remblokken (visuele controle)
9. Remschijven (visuele controle)

Wisserbladen
10. Wisserbladen voor en achter
11. Ruitensproeiervloeistof niveau
12. Ruitensproeiervloeistof vorstbeveiliging
13. Sproeier afstelling

Motorruimte
14. Motoroliepeil
15. Koelvloeistof niveau
16. Koelvloeistof vorstbeveiliging
17. Stuurbekrachtigingsvloeistof (controle)
18. V-riem / multiriem (visuele controle)
19. Uitlaatsysteem

Elektrische installatie
20. Werking verlichting buitenzijde
21. Accupolen (visuele controle)
22. Accu conditietest
23. Achterruit verwarming / spiegel
24. Evt. stoel / stuurverwarming

Interieur en Exterieur
25. Werking verwarming, aanjager en ventilator
26. Veiligheidsgordels
27. Steenslag voorruit

Deze grondige check duurt ongeveer 20 minuten. Vergeet niet om uw Wintercheck tijdig voor uw vakantie in te plannen, zodat uw Volvo er helemaal klaar voor is.

Maak uw afspraak

Overwinteren

NR. 2
Voorruit en Wisserbladen
Een helder zicht op de weg vóór u is het hele jaar door belangrijk maar in de winter absoluut essentieel. Sneeuw en ijs kunnen uw zicht belemmeren en steenslag kan onverwachts barsten, krassen en slijtage veroorzaken. Wij kunnen uw voorruit volgens Volvo’s hoge veiligheidseisen repareren of vervangen door een originele Volvo-voorruit die geen afbreuk doet aan de veiligheidssystemen in uw auto. Wij adviseren u ook om eenmaal per jaar uw wisserbladen te vervangen.

NR. 3
Navigatie kaartupdates
Met een recente update van uw navigatiesysteem wordt uw (vakantie)reis geen vermoeiende zoektocht. Informeer vooraf wel even bij ons of uw navigatiesysteem met de laatste DVD-update werkt. Is uw Volvo uitgerust met Sensus Navigatie, dan checkt u zelf of u de nieuwste update al heeft. En zo niet dan kunt u de update gratis downloaden.

NR. 4
Volvo On Call
Terwijl u via het navigatiesysteem van uw auto op de hoogte blijft van uw bestemming, helpen Volvo On Call en de Volvo On Call-app voor smartphones u om bepaalde functies in uw auto te bekijken en bedienen. Kortom Volvo On Call is een ideale reisgenoot. Is uw On Call-abonnement verlopen? Verleng uw abonnement door ons een e-mail te sturen.

NR. 5
Volvo-winterwielen
Komt de temperatuur onder de 7°C, dan verbeteren de Volvo-winterwielen het remmen en sturen door de juiste hoeveelheid wrijving tussen de banden en de weg te creëren. Wij helpen u bij het kiezen van de perfecte combinatie van winterbanden en -velgen voor uw auto, zodat u ook in de meeste extreme winterse omstandigheden kunt rekenen op optimale veiligheid en prestaties.

NR. 6
Volvo-bandenhotel
Heeft u geen plaats om de banden op te slaan? Stuur dan uw banden op vakantie. Banden die niet in gebruik zijn moet u op een donkere, droge en koele plek opslaan. Wij bieden de mogelijkheid om de banden per seizoen voor u op te slaan. Voordat de banden worden opgeslagen, controleren wij de staat van de banden en kunt u kiezen uit aanvullende services, zoals het uitbalanceren van de wielen.

Maak uw afspraak