Volvo Life Paint

5 september 2015

Volvo zorgt voor veiligheid door innovatie veiligheidssystemen te ontwikkelen. Volvo ‘Vision 2020’: Vanaf het jaar 2020 mag geen enkele inzittende van een nieuwe Volvo zwaar gewond raken of om het leven komen. Om ongelukken te voorkomen, detecteert het innovatieve IntelliSafe in de Volvo XC90 nu al voetgangers en fietsers. Aangezien niet iedere auto in het verkeer gebruik maakt van IntelliSafe technologie, biedt Volvo Life Paint als uitkomst.

Volvo Life Paint is een doorzichtige spray die je – als je het ’s avonds in het donker belicht – reflecteert. Door jezelf zichtbaar te maken in het donker vermindert de kans op een ongeluk.

Sportpedalen width=

Het reflecterende effect is nuttig voor de avond wandeling, joggen of fietsen in de avond. Verbeter de zichtbaarheid en de veiligheid van uzelf en uw kinderen in het verkeer door het sproeien van uw kleding en ander textiel, zoals schoenen, een kinderwagen, rugzak etc.

Volvo Live Paint Invisible Bright blijft 10 dagen in het donker zichtbaar en is afwasbaar. In principe is Invisible Bright gemaakt voor textiele ondergrond. Een harde ondergrond is ook mogelijk bijvoorbeeld een fietsframe maar spray dan 3 lagen, met tussenpozen van minstens 1 minuut in verband droogtijd.

Sportpedalen width=

Hoe werkt het?

Volvo Life Paint zorgt voor een fijne laag die onzichtbaar is in het daglicht, maar licht-reflecterende in het donker. De spray denkt in dezelfde richting als lichtbron. Dit betekent dat alleen het persoon achter de lichtbron de weerspiegeling kan zien. Test het effect door licht de schijnen, gehouden op ooghoogte, op het bespoten oppervlak. U kunt ook een foto nemen met flits bijvoorbeeld met de mobiele telefoon met camera, of kijken naar het voorwerp vanuit een auto met de koplampen aan.

Hoe te gebruiken

Spuit altijd buiten of in goed geventileerde ruimten. Schud de bus krachtig 1 minuut (ten minste 20 seconden nadat u het bolletje aan de binnenzijde hoort). Herhaal dit tijdens het aanbrengen. Spuit onmiddellijk na het schudden met een afstand van ongeveer 25 centimeter met een vegende beweging. Houd de bus rechtop tijdens het spuiten. Droogt in een paar minuten bij normale kamertemperatuur. Reinig het mondstuk na gebruik, door spuiten ondersteboven voor 1-2 sec.

Volvo Life Paint Invisible Bright (100ml), prijs € 14,95.