Voorkom problemen, laat uw automaat tijdig spoelen

15 maart 2024

Wij beschikken over de mogelijkheid om versnellingsbakken te spoelen middels “Powerflush”. Onder hoge druk worden alle delen van de transmissie inwendig gereinigd. Slecht schakelen, haperen, slippen of bonken kunnen hiermee worden voorkomen of opgelost.

In de loop der tijd kan door vervuilt en verouderde olie in een automaat bak problemen ontstaan. Wij adviseren met een interval van 150.000 kilometer de automaatbak te spoelen. Hierdoor wordt de kans op problemen aanzienlijk verkleind. De kosten voor het spoelen van de automaat van uw Volvo zijn €450,- inclusief BTW.

Powerflush
De “Powerflush” onderscheidt zich van andere methodes door het feit dat in de transmissie onder hoge druk inwendig in alle delen gereinigd wordt. Zo wordt dus niet alleen de versnellingsbak maar ook de koppelomvormer, kleppenhuis en oliekoeler gereinigd.

Automaat spoelen

Besturingssoftware
In combinatie met het automaat spoelen worden alle parameters de transmissiecomputer op de af-fabriekswaarde gezet. Aansluitend wordt de nieuwste versie van de besturingssoftware geladen.

Stuurhuis spoelen
Powerflush is eveneens geschikt om het stuurhuis te spoelen. Problemen dat wanneer het stuur extra of ongelijkmatig vereist, geluiden tijdens het sturen kunnen hiermee worden voorkomen of opgelost. Wij adviseren met een interval van 180.000 kilometer het stuurhuis te laten spoelen om problemen te voorkomen. De kosten van het spoelen van het stuurhuis zijn €245,- inclusief BTW.

Stuurhuis

Voor meer info kunt u contact opnemen met onze serviceadviseur Stephan of door middel van ons contactformulier.

Scan de code