Gratis demperaanpassing Polestar 2

18 januari 2022

Voor de Polestar 2 met Dual motor is optioneel een Performance-pack te bestellen. Deze bestaat uit Brembo remmen, 20” gesmede wielen, “Swedish gold” accenten én verstelbare Öhlins dempers. Deze dempers zijn in 22 standen verstelbaar en in theorie ook door de berijder zelf aan te passen. Omdat dit nog niet zo gemakkelijk is zonder krik of brug, bieden wij het volgende aan:

Iedere Polestar 2 rijder met een Performance-pack kan binnen een jaar na registratie eenmalig gratis de demperinstelling laten aanpassen.

Maak uw afspraak

Demperstanden Polestar 2

Standaard verlaat iedere auto de fabriek in stand 8/8 (voor/achter). Waarbij helemaal rechtsom 0 is en het hardste en 22 de meest comfortabele stand. In theorie kunnen alle 22 standen benut worden, maar om een uitgebalanceerde wegligging te houden, heeft Polestar een vijftal aanbevolen instellingen gedefinieerd:

Nominal (voorste positie 8, achterste positie 8)
Fabrieksinstelling. Öhlins levert de dempers met een instelling die geschikt is voor de meeste rijstijlen qua comfort, reactievermogen en stabiliteit. Deze instelling is ontwikkeld na jaren van tunen en testen, zowel op het testcircuit van Polestar Hällered als in de echte wereld.

Track (voorste positie 1, achterste positie 2)
Deze instelling is ideaal voor bepaalde high-performance rijsituaties, die vragen om ultieme controle en reactievermogen. Bestuurders die op zoek zijn naar een uitgesproken sportief gevoel, zullen deze instelling wellicht prettig vinden.

Rough road (voorste positie 11, achterste positie 11)
Bestuurders die regelmatig op een oneffen wegdek rijden, rijden misschien liever met een net iets zachtere demping. Deze instelling behoudt het onmiskenbare Polestar DNA.

Comfort compliant (voorste positie 14, achterste positie 15)
Dit is de ideale instelling voor bestuurders die wat extra comfort willen tijdens hun dagelijkse ritten. De controle over de carrosserie is soepeler dan bij de instellingen ‘Nominal’ en ‘Rough road’.

Comfort (voorste positie 18, achterste positie 20)
Deze instelling wordt aangeraden voor situaties waarin comfort belangrijker is dan prestatie, zoals tijdens een lange roadtrip met passagiers. De dempers behouden hun reactievermogen maar zijn zachter.

Normaalgesproken zal het gaan tussen de standen “Rough road” en “Comfort compliant”, waarbij uit ervaring blijkt dat de eerstgenoemde (11/11) al voldoende kan zijn voor net dat beetje extra comfort, maar met behoud van een strakke wegligging.

Maak uw afspraak

Mochten hier vragen over zijn, laat het gerust weten!

Scan de code